Yemesi güzel, sağlığa katkısı daha da güzel.
Çoğumuzun severek yediği aşure pek çok hastalığın da önleyicisi konumunda. Zengin malzemelerle yapılan bu faydalı tatlının nelere iyi geldiğini bilmek ister misiniz?Aşurenin içinde bulunan buğday, zihin yorgunluğu ve sinir bozukluklarını giderir.
Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
Fasulye, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu amino asitler açısından mükemmel bir denge oluşturur.
Bakteriyolojik çökme için idealdir.
Nohut, İçeriğindeki bol miktarda fosfor, potasyum, magnezyum, demir gibi madensel tuzlar A,B,C vitaminler azotlu maddeler, nişasta ve şeker bulunur.
Bu maddeler sayesinde anne sütünü artırır, yüzdeki lekeleri giderir.
Ayrıca aşure likopen bakımından zengin bir tatlı. Bu da prostat ve meme kanseri gibi türlerin riskini azaltıyor.
Üzerini süslemek için kullandığımız badem ise zihin yorgunluğunu atmamızı sağlar. Yine içindeki fındık kalp ve damar dostudur.
-HABERTÜRK
0 yorum:
Yorum Gönder