Gerginlik ve strese bağlı sindirim sorunlarına karşı: Birer küçük kahve kaşığı kadar rezene, anason, pelin otu, papatya ve sadece bir-iki granül lavanta 30 saniye kadar kaynatılıp, iki-üç dakika da demlenecek. Bu çay midede gazların giderilmesine yardımcı oluyor.
Genel sıkıntı ve huzursuzluğa karşı: Kendini iyi hissetmeye yardımcı olmak için; sarı kantaron, bir tutam melisa veya oğul otu. Bir-iki dakika kaynatılacak iki üç dakika demlenecek. İçine ince bir dilim limon konabilir. Günde 3-4 fincan içilebilir.
Heyecana karşı: İki küçük granül lavanta, iki-üç yaprak melisa, kedi otu. Bunlar bir dakika kaynatılacak, iki-üç dakika demlenecek. İçine ince bir dilim limon konabilir. Günde 2-3 fincan içilebilir.
Hoş koku: Gerginliği azaltmak için yapılan
ADAÇAYI SİNİRLERİ YATIŞTIRIYOR
Ihlamur uyku sinirlerini kuvvetlendirdiği gibi kansızlığı ve damardaki kireçlenmeleri de önlüyor. Böbrekleri temizleyip idrar söktürüyor ve grip ile soğuk algınlığının da ilacıdır. Balla karıştırılıp içildiğinde mide ülserini tedavi eden ıhlamur, kabızlığı ve bağırsak spazmını da gideriyor. Az kaynatılıp içildiğinde sinirleri yumuşatıp uyku verir.
Adaçayı iyi bir baharat ve antibiyotiktir. Bal ve sirke ilave edilerek içilirse sinir hastalıklarına ve yorgunluğa iyi gelir. Gece terlemesini önler.
Anason tohumlarının yenmesi uykusuzluğu giderir.
Ballıbaba çiçeklerinden yapılan çay uykusuzluğa çok iyi gelir.
Elmanın içindeki etkili maddeler kan şekerinin organizmaya dağılımını dengelediğinden, uykusuzluğa iyi gelir.
Gelincik çiçekleri balla karıştırılarak yapılan macun uykusuzluğa karşı kullanılır.
Kavun sinirleri yatıştırır, rahat uyku sağlar.
Kedi otu uykusuzluğu giderir.
Maydanoz yatmadan evvel çiğnenirse deliksiz uyku sağlar.
Mandalina, armut, marul, turp uykusuzluğa iyi gelir.
Nane ve semizotu uykusuzluğa faydalıdırr.
Oğul otu uykusuzluğa karşı etkilidir.
Portakal yatmadan evvel
Söğüt uykusuzlukta etkili olur.
(TAKVİM)
0 yorum:
Yorum Gönder